Le Garage, Ruysdaelstraat Amsterdam

Le Garage, Ruysdaelstraat Amsterdam

ECO-tap is voor Le Garage een verfrissende keuze

De oorspronkelijke garages van het Hemahoofdkantoor, ontworpen door de bekende Amsterdamse architect A. Elzas, zijn meer dan 25 jaar geleden omgetoverd tot een van de bekendste restaurants van ons land. De naam: Le Garage. Na een ingrijpende renovatie door een andere beroemde Amsterdammer, Architect Cees Dam, ging het restaurant in 1990 open. Vanaf dat moment werd de motorolie vervangen door olijfolie.

Joop Braakhekke zette Le Garage op de kaart als bourgondische pleisterplaats. Tout bekend Nederland is er te vinden, maar ook voor niet BN’ers is het een uiterst aantrekkelijke plek voor lunch en diner. De huidige assistent directeur Gerben Kraaij wijst nog maar eens op het steeds wisselende ‘Menu Maison’. Heerlijk en eerlijk ‘restaureren’ voor een fractie van de prijs van een voertuig-restauratie.

Modern ondernemerschap

Le Garage heeft een illustere geschiedenis. Toch heeft de huidige staf een sterke visie op modern ondernemerschap. Maatschappelijk ondernemen en duurzaamheid staan hoog op de agenda. Toeleveranciers worden gewogen volgens nieuwe waarden als: gezonde producten, streekgebonden, korte aanvoertijd, no-waste en milieubelasting.

Zo is Le Garage uitgekomen bij ECO-tap als leverancier van water. Er is geen transport meer van flessen mineraalwater en het levert ook geen plastic afval op. Dankzij een slim systeem van ECO-tap dat van kraanwater mineraalwater maakt, staat er toch gekoeld plat en bruisend water op de tafel. Ook het feit dat voor elke geserveerde fles ECO-tap tafelwater 10 liter drinkwater oplevert voor een drinkwaterproject in Kenia, wordt door de gasten van Le Garage zeer gewaardeerd.

ECO-Tap is voor Le Garage een verfrissende keuze, die goed past bij de eigentijdse invulling en de historische reputatie. Het tapwater concept van 2017.

2017-12-04T21:29:18+00:00